Hjem » Aktuelt » Tannresorpsjon hos katt (FORL)

Tannresorpsjon hos katt (FORL)

05.06 2012

Mange katteeiere tror at det er normalt at eldre katter «mister» tennene, dette er ikke tilfellet. 40-50 % av alle katter, både huskatter og rasekatter lider av en tannsykdom som heter tannresorpsjon eller FORL.

Ved tannresorpsjon blir det hull i tennene med åpning inn i pulpa. Tennene «spiser» opp seg selv. Lidelse begynner i tannhalsene og i tannrøttene. Noen katter har lite symptomer, men man kan se det ved at tannkjøttet omkring affisert tann blir rødt og blør lett. Enkelte eiere oppdager symptomer som at katten velger våtfôr fremfor tørrfôr, har endret tyggeatferd, svelger maten hel eller sikler.

Lidelsen oppstår oftest fra 4-5 års alder og vil angripe alle tenner i munnen etter hvert. Eneste behandling er trekking av affiserte tenner, og katter som er diagnostiserte med lidelsen må inn til tannkontroll 1-2 ganger per år.

Forebyggende behandling er daglig tannpuss og regelmessig tannsteinsfjerning hos veterinær. Tannresorpsjon er en veldig smertefull tannsykdom for katten din, og alle katter over 5 år bør undersøkes i narkose med røntgen av tennene for å avdekke sykdommen.

Akuttvakt

 

820 90 390

 26 kr. per min. fra du får svar. Les om akuttvakten »

Aktuelt


28.08.17

Nye anbefalinger for vaksinering av valp
Vi endrer våre rutiner og anbefaler vaksinasjon mot smittsom leverbetennelse ve...
Les mer »

Informasjon

      Fôring av jakthund

        Hva avgjør en hunds jaktegenskaper?

 

        Les mer