Hjem » Aktuelt

Aktuelt

Nye anbefalinger for vaksinering av valp

28.08 2017

Vi endrer våre rutiner og anbefaler vaksinasjon mot smittsom leverbetennelse ved både 12 og 16 ukers alder.

Les mer »

Gjør hunden klar for påskefjellet

06.01 2017

Legg ikke ut på lengre turer enn det hunden din tåler. Selv om den er i relativt bra form hjemme på flatmark der det er bart, er det noe helt annet å baske seg gjennom snøen i flere timer. Er hunden dårlig trent har den, som oss, lettere for å bli stiv, støl og få muskel og leddskader. Hunder med leddproblemer og gamle skader har ikke godt av lange turer i dypsnø.

Les mer »

Nyttårsaften

14.10 2016

Nå nærmer det seg og nyttårsaften og vi ønsker å gi deg noen tips du kan gjøre hjemme for å skåne den redde/usikre hunden på best måte. Hunder kan lett utvikle angst for høye lyder, og nyttårsaften blir rett og slett et mareritt for disse hundene! Graden av redsel varierer, noen søker trøst/støtte hos eier, andre trekker seg unna og legger seg på et skjermet sted i huset. Men noen blir så redde at de ligger og piper, peser har halen mellom beina og kryper sammen. Andre igjen får så panikk som kan vare lenge etter at fyrverkeriet er over.

Les mer »

Utenlandsferie med kjæledyr

12.07 2016

Hunder og katter som skal utenlands i ferien må være vaksinert mot rabies, slik at de kommer tilbake til Norge etter endt reise. Reise til og fra Sverige krever ingen rabiesvaksine. For innreise til Storbritannia og Irland gjelder egne regler. Skal du utenfor EU/EØS området, ta kontakt med det gjeldende lands ambassade for informasjon om regelverk.

Les mer »

Flått

29.03 2016

Flåtten oppholder seg gjerne i busker og kratt langs stiene i skogen, og hopper lett over på dyr eller mennesker som passerer. Mens vi raskt merker om vi blir bitt er det ikke like lett for hunden å si i fra. Heldigvis finnes det i dag gode mottiltak for å unngå flåttbitt på våre firbente venner.

Les mer »

Ny avdeling

06.03 2014

Ryen Dyreklinikk åpnet 16.februar 2014, og er det femte tilskuddet til Dyreklinikkene AS. Lokalene er helt nye og ligger i 1. etasje ut mot Ryensvingen 5-7 på Ryen, i samme bygning som Rema 1000 og Elixia. Parkeringsmuligheter finnes like utenfor klinikken og i parkeringshus i underetasjen

Les mer »

Fôring av jakthund

17.09 2013

Hva avgjør en hunds jaktegenskaper og ytelse? Om en hund er en god jakthund eller ikke avhenger av flere ting. Arv/genetikk, trening og ernæring er de viktigste faktorene som avgjør om en hund presterer godt på jakt. Sammensetningen av musklene, kroppsbygningen og trangen til å jakte er arvbare egenskaper. Trening spiller en viktig rolle ved at hunden får økt muskel- og beinmasse, bedre hjerte- og lungekapasitet og blir bedre til å utnytte oksygen i musklene. Hunder må trene opp kapasiteten sin før jakt dersom de skal kunne yte maksimalt. Sist, men ikke minst er det viktig at hunden får nok og korrekt ernæring og vann, til optimale tidspunkt.

Les mer »

Har hunden min vondt i munnen?

24.09 2012

Det er vanskelig for en hund å vise at den har kroniske smerter i munnen. Ofte kommer forandringene over tid. Selv en hund som eier opplever som glad og fornøyd og som spiser godt, kan gå rundt med store tannsmerter. Tannsykdommer er den vanligste sykdommen hos hund. Om du ser at hunden din har gulbrun misfarging av tennene, har dårlig ånde, tygger på en annen måte, er urolig på natten, har knekte tenner eller du observerer en kul i ansiktet som ikke har vært der før, anbefaler vi at du tar hunden inn for en kontroll.

Les mer »

Hjertelidelser

05.06 2012

Hjertelidelser er dessverre vanlige sykdommer hos hund og katt. De fleste hjertesykdommer opptrer når dyr har blitt eldre, men kan også være medfødt. Tegn på hjertesykdom kan være dårlig kondisjon og nedsatt utholdenhet, hoste(spesielt på natta), kollaps og vekttap.

Les mer »

Tannresorpsjon hos katt (FORL)

05.06 2012

Mange katteeiere tror at det er normalt at eldre katter «mister» tennene, dette er ikke tilfellet. 40-50 % av alle katter, både huskatter og rasekatter lider av en tannsykdom som heter tannresorpsjon eller FORL.

Les mer »

Andre aktuelle saker

Mastcelle tumor

01.06 2012

Huggormbitt

02.05 2012

Akuttvakt

 

820 90 390

 26 kr. per min. fra du får svar. Les om akuttvakten »

Aktuelt


28.08.17

Nye anbefalinger for vaksinering av valp
Vi endrer våre rutiner og anbefaler vaksinasjon mot smittsom leverbetennelse ve...
Les mer »

Informasjon

      Fôring av jakthund

        Hva avgjør en hunds jaktegenskaper?

 

        Les mer